Daniel Deusser a lyoni győztes!

A lyoni Equita lovasshow keretein belül rendezték meg, a soron következő 5 csillagos nyugat európai díjugrató világkupa fordulót, ami az utolsó nagy verseny a november 3-6 között megrendezendő Global Champions Tour és League döntője előtt!

  

Daniel Deusser és lova 

Daniel Deusser és lova Equita van T Zorgvliet fotó: Equita Lyon 

 

Ez az év tényleg a német lovassportról szól, de ne ugorjunk ennyire előre. Franciaországban, október utolsó hétvégéjén rendezett verseny furcsán megosztó volt, mert sokan már az alappályán elvérezték és még alapidő túllépést is kaptak (alapidő túllépés: egy díjugrató pályának tudják a hosszát és azt, hogy mennyi idő alatt lehet ezt lelovagolni, ha ezt az időt túllépik, akkor 5 másodpercenként kap a lovas 1 hibapontot). A pályán 13 ugrást és 16 erőkifejtéssel találkozhattak a lovasok, amiből az összevetésben 8 akadályt kellett a leggyorsabban megugrani.

A germán zászló színei alatt versenyző Daniel Deusser nyert Lyonban, értékes világkupa pontokat szerezve. Ő a 28. helyezett a 2016-os évben a Global Champions Tour mezőnyében. Versenykörülmények között itt próbálhatták ki magukat a lovasok a „GCT” döntője előtt utoljára.

Meglepetésekben gazdag nap volt, mert olyan nevek, mint például Christian Ahlmann (GER) a FEI (Nemzetközi Lovasszövetség) ranglistájának első helyezettje egy rosszul sikerült összetett ugrás után feladta az alappályán a megmérettetést, vagy Simon Delestre (FRA) aki pedig az összevetésben a gyönyörű sárga ménjéről egy rossz ugrás után kapitulált és egy több perces közjátékot adtak elő, mert a lovát nem sikerült megfogni. 

Végül fantasztikus összevetéseket látva már Denis Lynchnél (IRL) azt hittük nem lehet gyorsabban lovagolni, de még hárman megelőzték az ír versenyzőt és az óriási pej hannoveri ménjét All Start, de a Stephex istálló lovasa Daniel Deusser 2.5 másodperccel így is jobb volt, így az ö lovára kerülhetett a dísztakaró és az első helyért járó Longines óra.  

A végeredmény:

1. Daniel Deusser (GER) - Equita van T Zorgvliet

2. Romain Duguet (SUI) - Quorida de Treho

3. Lorenzo De Luca (ITA) - Ensor de Litrange LXII 

 
Facebook