Először a Kincsem Parkban

Első alkalommal látogattam ki a Kincsem Parkba, melyre örök emlékként tekintek vissza.

 


Kedves Olvasók!

Korábbi bemutatkozásomban említettem, hogy nemigen vagyok otthon a lóversenyek világában, de kíváncsian tekintettem be a híres Kincsem Park mindennapjaiba eme program jóvoltából.

Természetesen, nem hagyhattam ki, hogy ne vegyek részt a 103. Ügetőderbyn. Az internetet böngészve számos programot kínált a Derby és Kincsem Film Fesztivál, melynek köszönhetően minden korosztály megtalálhatta a kedvére valót. A gyermekek is többféle programok közül választhattak; kézműves foglalkozások, lovaglás, játszótér, állatsimogató, arcfestés és Magic Box logikai játékok sokasága várta a legkisebbeket is, egyaránt. Emellett mutatványosok sokasága színesítette a Kincsem Park területét, jelen voltak gólyalábasok, zsonglőrök és artisták is.

A délelőtti csúf időjárás miatt kevesen látogattak ki a parkba a nyitást követően, de csodával határos módon igen szép időnk lett a délutánra. 14 órától ügetőversenyeket láthattak az idelátogatók, a versenyfutamok között pedig különböző filmbejátszásokat lehetett megtekinteni a nagy sikerű Kincsem filmből. Egy elbeszélgetés keretein belül a helyszínre látogatottak a film elengedhetetlen szereplői; Nagy Ervin (Blaskovich Ernő), Gáspár Tibor (Otto von Oettingen), Keresztes Tamás (Gerlóczy gróf), illetve Lopusny Anna (koreográfus).

 

 

Nagy Ervin az árverés konferálása közben 
 

Színvonalas, eseményekben dús programokat sűrítettek a rendezők ebbe a délutánba. A vállalkozóbb szelleműbbek Lopusny Anna koreográfus segítségével elsajátíthatták a bécsi keringő alaplépéseit, ezt követően igazi árverésnek lehettünk tanúi Nagy Ervin konferálásával. Hamza Viktória is fellépett, és ismét megmutatta a nézőknek, mire is képes lovaival a szabadidomítás keretein belül.

A napvégén tartott ügetőderbyt a 2-es számú, Úrilány R. nyerte Veljko Mazsityval. Habár, az izgalmak az eredményhirdetést követően ismét fokozódtak, ezután Kincsem és York hercege visszavágója következett, mely igencsak nagy lelkesedést váltott ki a nézőközönségből.

A divat szerelmesei sem unatkoztak. Divatmustra versenyre is sor került, a legszebb ruha és kalap került megszavazásra, ahol minden lelkes résztvevő megcsillogtathatta kreativitását.

Akiknek még nem nyílt lehetőségük arra, hogy a nagyszerű Kincsem filmet megtekintsék, azok sem keseredhettek el. Este 9 órától kertmozi keretein belül sor került a vetítésre is.

Összességében egy kiváló családi programnak lettem részese, melyet sose fogok elfeledni. Az érzés, amikor első alkalommal léptem be a Kincsem Park kapuin, örökre megmarad. Betekintést nyerhettem a versenypályák világába, mondanom sem kell, amikor a visszavágókor két csodás ló vágtázott el előttem és a közönség csak úgy tapsolt, ujjongott, még a libabőr is kirázott. Úgy vélem, ez lehet a „titka”, amiért emberek tízmilliói lelkesednek a lóversenyért. 

Kellemes hetet kívánok mindenkinek!
 
Kép és szöveg: Görög Fanni
 
Facebook