Országos egyesfogathajtó bajnokság

Két héttel ezelőtt indult bátyám Tasson, az országos, "C" kategóriás egyesfogathajtó bajnokságon.

 

 

A magasabb szintekhez, az "A" és "B" kategóriához vezető lépcsőfok a "C" kategória. Amatőr hajtóknak szól, de szabályzat van külön erre is. 4 éves csikónkkal, Csodával meglepően előkelő helyen végeztek, függetlenül a kezdeti izgalmaktól. Szeretnék most nektek arról írni, milyen komoly munka áll most mögöttünk Bencével, s miként hozta meg ez az eredményét.

A versenyt megelőző feladatok ellátásában én, mint aranyos kis hugica (haha :D) segítettem, illetve próbáltam megkönnyíteni a felkészülést a nagy megmérettetésre. A verseny előtti hetekben sokat tréningeztünk, igyekeztünk minél többet készülni Csodával, hogy a legjobb formájában legyen. (Hozzátenném, csikó létére egy nagyon segítőkész ló, még a korából adódó tapasztalatlansága ellenére is.) 

A versenyt megelőző nap hintó és felszerelés tisztítás, versenyruha előkészítése, és az utolsó simítások. Másnap hajnali 4-kor keltünk, készülődtünk, seregtünk – forogtunk, mígnem háromnegyed 5-kor elindultunk a hozzánk nem éppen közeli Tassra. A megérkezés után adminisztráció, pályajárás, lószerszámozás, és végül a pályára hajtás, nagy izgalmak kíséretében. A családban mindenki izgult Bencéért, illetve a csapat minden tagjáért. Rögtön az elején Madar Dániel szerezte meg a vezető helyet hibátlan hajtásával, míg Bence az első kört 6 hibaponttal zárta. Az ebédszünet után kezdetét vette a második kör, ahol összevetés nélkül, kétszeri hibamentes pályájával nyerte el az Országos C 1-es bajnoki címet Madar Dániel, utána a második helyen Lucza Gábor, végül a harmadik helyen Csepelszigeti Ferenc végzett. Bátyám a mezőny első felében, 9. helyen zárta a napot. 

 

 

Bence, Csoda és édesapánk, mint segédhajtó
 

A délutánt egyfordulós akadályhajtással zártuk. Az első 4 helyezett között az idő döntött, mivel mindenki egységesen hibátlant hajtott. Az aranyérmet a Pest megyei Halász Gábor zsebelhette be, míg az ezüstöt Garai Mihály Roland, a bronzérmet Csepelszigeti Zoltán, negyedik helyen pedig Szabó Bence zárt, korábban említett 0 hibaponttal.  
 
A csapatversenyt Csepelszigeti Adrienn, Halász Gábor, és Gnyálin János összeállítású Pest megye csapata nyerte, mögöttük Fejér megye vitte haza az ezüstérmet, és a bronzéremmel pedig Bács-Kiskun megye büszkélkedhetett. Hatodik helyen Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata (Szabó Bence, Sike Ferenc, Vékony Zsolt) végzett.
 
A verseny összességében nem volt rossz, időnként egy-egy baki becsúszott, megesett, hogy nem jól számolták az eredményeket, de nem ez számít, hanem az élmény, amit kemény munkával elértünk.
 
Remélem ezen a héten sem okoztam nektek csalódást, és elnyerte tetszéseteket ez a kis rövid összefoglaló a versenyről. 2 hét múlva ismét találkozunk, addig is: Szeressétek a lovakat!
 
Fotók: Szabó Evelin  
 
Facebook