Az utolsó nem sikerült - 22.

Az amerikai utolsó akadályon elbukók után most bemutatjuk azokat az angol aspiránsokat, akik a 2000 Guineas és Derby megnyerése után nem tudták feltenni az i-re a pontot a St Legerben, Angliában.
 
 

 
Csupán fejhosszon múlt a történelmi győzelem, hiszen Cotherstone (szül. 1840 Touchstone - Emma) volt az első olyan telivér, akinek esélye volt megnyerni az első angol Hármas Koronát.
 
A St Leger Stakes-t 1776-ban futották először, és ekkor még nem lehetett szó Hármas Koronáról, hiszen az Epsom Derby-t 1780-ban, a 2000 Giuneas-t pedig 1809-ben rendezték meg először.
 
Az első lehetséges koronanyerőre közel 40 évet kellett várni, Cotherstone volt az a versenyló, aki mindhárom versenyen elindult. 1843-ban megnyerte a 2000 Guineas-t és az Epsom Derby-t (ez a képen), de szeptemberben fejhosszal kikapott Nutwith-től, aki így megfosztotta őt a koronától. A közvélemény felháborodását az váltotta ki, hogy a tréner rossz taktikát választott versenyre és Cotherstone ezért veszíthetett, de hiába, ilyen a lóverseny. 
 
Kép: globalauctionplatform.com
 
Facebook