Az utolsó nem sikerült - 26.

1 évvel azután, hogy a nagyszerű Isinglass elfoglalta Anglia trónját, megérkezett az új trónkövetelő, akinek majdnem sikerült átvennie tőle az áhított koronát.

 
 
  
 
Ladas (szül: 1891, Hampton - Illuminata) könnyedén nyerte a 2000 Guineas-t és a Derby-t 1894-ben, de a St. Legerben alig 1 hosszal kikapott Throstle-tól, aki ezzel nagy meglepetést okozott a fogadóknak. A kanca korábban nem mutatta csúcsformáját, így a St. Leger mezőnyében szélső esélyesnek számított.
 
A nyár folyamán 1893 Triple Crown bajnoka, Isinglass és e cikk főhőse kétszer is találkozott a gyepen. A Princess of Wales's Stakes (akkor még Newmarketben) nézőcsúcsot hozó összecsapásán Isinglass szoros versenyben győzedelmeskedett, majd az Eclipse Stakes-ben Sandown-ban a két nagyágyú szinte fej-fej mellett galoppozott, a többi indulót figyelmen kívül hagyták. A két Derby győztes uralta a versenyt a záró szakaszban, de Ladas megint nem tudta legyőzni Isinglassot,  aki ismét verte a mezőnyt, többek között a Legert nyerő Throstle-t is.  Ladas tenyésztője és tulajdonosa nem más volt, mint Lord Rosebery, az aktuális miszterelnök.
 
Kép: intaglio-fine-art.com 
 
Facebook