Az utolsó nem sikerült - 27.

Ismét egy kanca!

 

 


 

Az 1904-es év különleges volt a lóversenyrajongók számára. Elképesztő és hihetetlen, ugyanis 2 bajnok csapott össze az angol St Leger-ben. Mindketten ugyanazt akarták, a legjobbnak lenni. A tét is hasonló volt, Triple Crown vagy Fillies Triple Crown. 

St. Amant a legjobb 3 éves mén és Pretty Polly a legjobb 3 éves kanca küzdelmét kísérhette figyelemmel a lóversenyért rajongók hatalmas tábora. St. Amant megnyerte a 2000 Guineas Stakes-t és az Epsom Derby-t, Pretty Polly pedig a 1,000 Guineas-t és az Epsom Oaks-t. Így vált igazán izgalmassá a versengés, hiszen mindkettőjüket 1 győzelem választotta el a koronázástól.

Végül az angolok Királynőt koronázhattak, St. Amant a Legerben lemaradt és utolsóként futott át a célvonalon. Kiváló származása ellenére (St. Frusquin - Lady Loverule) nem váltotta be sem versenyzésben, sem a tenyésztésben a hozzá fűzött reményeket, hiába nyert majdnem Triple Crown-t, a 21 futamon aratott 6 győzelem nem éppen imponáló mérleg. Pretty Polly nevét azonban ma is Gr1-es besorolású futam őrzi.

Kép: oldstratforduponavon.com

 
Facebook